TAIM | Ontwikkelt uw talent..Terug naar beginpagina

Belverzoek

Inspiratie

  Artikel Tubantia

  Artikel Driehoek

Mediation


  Over mediation

  Werkwijze

  Mogelijkheden
  Terug naar beginpagina

 
Over mediation


Mediation is een methode waarbij partijen, onder leiding van een onafhankelijke en neutrale derde, de mediator zelf, tot een gezamenlijke oplossing van hun conflict willen komen. Partijen houden dus, anders dan bij arbitrage of een rechterlijke uitspraak, zelf grip op de oplossing.

De mediator leidt en begeleidt het mediationproces en is de katalysator. Hij lost het geschil niet op, dan doen partijen zelf. Een belangrijk doel is herstel van de communicatie. Het mediationproces is er op gericht eerst de zakelijke en persoonlijke kwesties te inventariseren en vervolgens tot klaarheid te brengen. Als daarna de onderliggende belangen duidelijk zijn, dan kan er (samen)gewerkt worden aan oplossingen.

Onderlinge relaties worden daarbij niet onnodig beschadigd, zodat: samenwerken (weer) mogelijk is of tot een volwassen en respectvolle beëindiging kan worden gekomen. Er geldt volstrekte vertrouwelijkheid: alles wat in een mediation wordt besproken, is onderworpen aan een geheimhoudingsplicht.


Ontvangt u graag extra informatie? Laat uw gegevens achter.
© 2010 TAIM Nederland | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Contactgegevens  
mediation maatschap mediation vakgroep mediation hagro mediation in almelo mediation in wierden mediation in twente mediation in overijssel mediation knmg mediation lhv training medisch training artsen training farma training medical training ziekenhuis training vacature verkoop training medisch management training medisch communicatie training medisch
 
Terug naar beginpagina